Bagside

BAGSIDEN


Her vil der være lidt info om kommende arrangementer i og omkring klubben,
vores hold, vores historie, og anden information.

Oversigt over klubbens kommende arrangementer.

( udover turneringskampe )


Humle Cup 2024

6. April 2024


Venskabsturnering

27. September 2024

VORES HISTORIE

AAB 53 Dart blev stiftet i 1989 som en beboerdartklub.
Det var en gruppe ihærdige unge mennesker, Per M, Lean, Lars C, Mikkel N, Michael N og Jan Ek som startede projektet.
Der skulle ske noget andet end at hænge ud på legepladsen i Brøndby Nord. Det startede i 2 rum i kælderen med 3 baner. Senere fik vi hele kælderen og 6 baner. Klubben voksede hurtigt og inden for kort tid var vi 27 medlemmer.


Der blev spillet god dart og det viste sig, at klubben klarede sig sportsligt godt. Både i holdturneringerne og til stævner.
Flotteste resultat var et uofficielt danmarksmesterskab. Den optimistiske præmiehylde i klubben blev hurtigt for lille takket være spillere som Hæma, Brødrene Hancke, Brille, CK, Claus, Jens S, Lars R, René J, Lean, Flindt, Fielsøe, Birger, Mette, Jane.


Fester kunne der nemt findes anledninger til. Der var fast tradition med årligt karneval og diverse sæsonfrokoster.
Med tiden var de omkringliggende beboere ikke så glade for klubben i kælderen. Der var lidt for meget larm – især ved arrangementer. Beboerforeningen besluttede derfor, at vores arrangementer skulle afholdes i nogle festlokaler i kælderen overfor. Klubben havde i mange år et meget aktivt festudvalg med blandt andre Dorthe S, Pia, og Dolly.

Efter 9 år i kælderen var vi blevet 38 medlemmer. Pladsen var for trang og der var ikke muligheder for udvidelse eller ombygning, som var passende. Naboforholdene var også til tider lidt anstrengt. Vi blev enige om, at søge Brøndby Kommune om et egnet klublokale. Den 8/11-1997 blev AAB 53 Dart nedlagt. D
er blev afholdt stiftende generalforsamling for Brøndby Dart, som hermed var en ”rigtig” dartklub.


I 1998 blev Brøndby Dart tilbudt et lokale i kælderen på Nørregårdsskolen. Glæden og tilfredsheden var stor. Der skulle istandsættes en del, så medlemmernes store hjælp kom til gavn. Her var Claus og Carsten fungerende byggeformænd og der kunne hurtigt ses færdige resultater. Medlemmerne kunne benytte lokalet mere frit end i det tidligere lokale. De grønne arealer omkring klubben, var der også givet tilladelse til at benytte. Dette gjorde vi flittigt, blandt andet med mange grillarrangementer. Klubben havde stadig tilgang af dygtige spillere, som klarede sig godt blandt andet Lars N, Søren S, Flemming, Dennis, Marlene, Rikke.

I 2003 fik vi mulighed for at flytte ind i nabolokalet som var en del større. Igen skulle medlemmernes håndværkerevner bruges.
Det skabte grundlag for afholdelse af store dartstævner, Carlsberg Cup, Humle Cup og Brøndby Masters. Den store sportshal på skolen har også været lånt i den forbindelse.


Den store stormflod i 2011 ramte Brøndby Dart. Lokalet stod under 60 cm vand og ikke meget var brugbart efterfølgende. Brøndby Kommune havde ikke mulighed for, at tilbyde klubben andre lokaler. Det resulterede i, at der ikke var adgang til klubben fra efteråret 2011 til efteråret 2013. Her meddelte kommunen,
at lokalet var godkendt til indflytning igen. Alt skulle dog bygges op på ny. Her var Christian Grønning en stor hjælp. Via hans virksomhed og mange arbejdstimer blev der bygget en fantastisk bar m.m. Carsten måtte igen i gang med en del
el-arbejde og Lars sørgede for, at der blev installeret vand i baren. Den ufrivillige pause betød desværre, at nogle spillere flyttede til andre klubber, da de jo gerne ville spille dart.


I februar 2014 blev der afholdt generalforsamling. Der var stadig stor interesse i at fortsætte det gode klubarbejde , som der altid har været i klubben. Der blev tilmeldt hold til den kommende sæson, som blev imødeset med spænding.

I 2018 har vi fået vores gamle lokale tilbage, så vi nu har 2 lokaler. Det gør, at vi nu har 8 faste baner. plus dem vi kan opstille på gangen
efter behov.


2020 er startet ud med Corona virus over hele verden. Derfor blev den løbende turnering stoppet, og klubben lukket i Marts, (ligesom alle andre klubber). Men vi er igang igen.


I 2023 har vi brugt nogle penge på at lave nogle ting i klubben. Vi har bl.a. fået lagt gulvtæppe ved banerne i det ene lokale og fået opsat en akustikvæg i samme lokale.